Regelmatig maak ik mee dat mensen heel erg twijfelen aan zichzelf. Ze twijfelen aan hun eigen kunnen. Ze twijfelen of ze in staat zijn om te veranderen. Ik overtuig ze er dan van dat ze het zeker kunnen! Sterker nog; ik vertel ze dat het al gelukt is! Ze zijn al begonnen! Een eyeopener.
 
De kunst is om mild te zijn voor jezelf. We zijn vaak veeeel te streng voor onszelf.
 
Kijk eens naar een baby….
Een baby is er op een gegeven moment klaar voor…
En zet z’n eerste stapjes.
Eerst één of twee onzekere stapjes en BOEM…baby valt op z’n billen.
Tweede poging…twee stapjes…en weer op de billen…
Nog heeeel veel pogingen later……baby loopt!!!
 
Iedereen heeft dit zo gedaan als baby! We gaven niet op na twee pogingen en we hebben allemaal leren lopen. We begonnen namelijk telkens weer opnieuw!
Als volwassene zijn we vaak super streng voor onszelf. We vinden iets pas geslaagd als het 100% gelukt is en nemen er geen genoegen mee als het minder is.

Ik wil je graag laten zien dat je met de juiste mindset veel makkelijker je doelen bereikt. Met minder stress, minder negatieve gevoelens en minder streng zijn voor jezelf.


Stel je voor: je bent een enorme snoepkont en eet dagelijks wel tien koekjes of snoepjes. Op een dag neem je jezelf voor om hier mee te stoppen. De eerste dag ben nog helemaal vol van je voornemen en lukt dit prima. Ook de tweede dag kom je door zonder te snoepen. Op dag drie loopt het allemaal niet zo lekker, je zit wat minder goed in je vel en voor je het weet, stop je toch een koekje in je mond. Om je direct daarna erg schuldig te voelen, want je voornemen is mislukt. Maar is dat wel zo?
 
NEE!!! Het is al gelukt!!
Op de eerste twee dagen, toen je niets hebt genomen, is het super gelukt. Je hebt dit toch maar mooi volgehouden. De derde dag ben je gezwicht. Dat is zo… En je weet nu dat je het kan. Net als de baby die leert lopen. Je kunt je voornemen gewoon weer oppakken en verder gaan.
Door er op deze manier naar te kijken, voelt het heel anders, toch? Ja, je bent een keer gezwicht, maar hé, dat is helemaal niet zo erg. Dat kan gebeuren. De keren dat je niet gezwicht bent, moet je zien als een succes. Een gewoonte afleren is nu eenmaal moeilijk. Dat hoeft heus niet in één keer goed te gaan.
 
We leggen de lat voor onszelf vaak veel te hoog. Maar het is veel beter om lief en mild te zijn. Focus op je successen. Snoepte je dagelijks en nu nog eens in de drie dagen? Dat is al een mega succes! Als je iedere keer beseft dat je succes hebt, dan lukt het ook steeds beter om je voornemen uit te voeren en je doel te bereiken. Dit houdt uiteraard niet in dat je elk moment dat het niet lukt als excuus kunt gaan gebruiken, maar niet te streng zijn voor jezelf en die lat niet te hoog leggen helpt je echt verder. Je hebt een beter gevoel over jezelf en veel minder stress.
 
In mijn methode maak ik gebruik van een aantal regels die je vrij strikt moet volgen om (zo snel mogelijk) je doelen te bereiken. Omdat het moeilijk is om in één keer veel gewoontes te veranderen, bereid ik mijn klanten voor. Stapje voor stapje neem ik mensen mee in de veranderingen die nodig zijn om de volgende stap te bereiken.
 
Heel belangrijk is om lief te zijn voor jezelf. Je houdt het dan gewoon veel makkelijker vol! En ik zie mensen met deze mindset een next level in hun leven bereiken. Ik zie mensen dingen bereiken die ze niet voor mogelijk hadden gehouden. Met meer energie, kracht en gezondheid. Ze hebben hun doelen bereikt en nog heel veel meer. Meer dan ze ooit hadden durven dromen.
 
Net als een baby die leert lopen, is het veranderen van gewoontes een proces van vallen en opstaan. Begin eens met deze mindset aan je volgende uitdaging en je zult versteld staan van het effect!

Zou je ook graag je gewoontes willen veranderen? Download dan hier mijn gratis videotraining.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu