Privacy- en cookieverklaring

Deze verklaring is van toepassing op de website praktijkoskam.nl en instituutvitae.nl, maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.

Instituut Vitae is onderdeel van Praktijk Oskam.

Naam: Praktijk Oskam
Adres: Koning Gustaafweg 2
Plaats: 4301 NP Zierikzee
KVK nr.: 67127908
BTW nr.: NL 147533296B02
E-mailadres: info@praktijkoskam.nl / info@instituutvitae.nl

Toelichting

Door middel van deze privacyverklaring word je geïnformeerd hoe Praktijk Oskam je persoonsgegevens verwerkt en gebruikt. Praktijk Oskam respecteert de privacy van al haar klanten en de gebruikers van haar websites. Praktijk Oskam gaat zorgvuldig om met de persoonlijke informatie en deze wordt vertrouwelijk behandeld. Op de websites praktijkoskam.nl en instituutvitae.nl en bij het afnemen van diensten en producten van Praktijk Oskam laat je (persoons)gegevens achter. Praktijk Oskam vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens.

Welke (persoons)gegevens worden door Praktijk Oskam verwerkt?

Dat hangt af van de functies die je gebruikt op de website (denk aan reageren op en delen van artikelen, e-book aanvragen) en van de producten en/of diensten die je afneemt:

  • E-mailadres
  • Voornaam
  • Achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • Bankrekeningnummer
  • Inloggegevens
  • Technische gegevens zoals MAC-adres en zogeheten identifiersin cookies
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Persoonlijke informatie die je vrijwillig deelt in een reactie op een blogartikel, via het contactformulier of een ander formulier

Hoe komt Praktijk Oskam aan jouw persoonsgegevens?

 De persoonsgegevens die Praktijk Oskam verwerkt worden door jou zelf verstrekt middels bijvoorbeeld het invullen van een formulier (voor het aanvragen van een (gratis) dienst of product, door de inschrijving op de nieuwsbrief of door gebruik van het contact formulier) op de website of doordat je gebruik maakt van de diensten van Praktijk Oskam.

Wat is het doel van de verwerking van de persoonsgegevens?

 Praktijk Oskam verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • Zodat je gebruik kan maken van alle functies op de website
  • Om je te bellen of te mailen als dit nodig is om een dienst te kunnen leveren, je toegang te geven tot de ledensite of antwoord te geven op vragen
  • Om jou te informeren over wijzigingen van onze producten en diensten
  • Voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (en elke mail bevat een uitschrijflink)
  • Voor het afhandelen van jouw betaling;wanneer je een product of dienst koopt via de website hebben we deze gegevens nodig om de aankoop te kunnen verwerken
  • Om goederen en diensten bij je af te leveren;wanneer je een aankoop doet via de website van een tastbaar product dan worden jouw persoonsgegevens gebruikt om het bij je af te (laten) leveren
  • Om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren
  • Om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren
  • Praktijk Oskam is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijvoorbeeld bepaalde gegevens nodig voor de aangifte bij de belasting

 Zaken automatisch geregeld

 Praktijk Oskam neemt besluiten op basis van geautomatiseerde verwerkingen over zaken die gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Praktijk Oskam) tussen zit.
Praktijk Oskam gebruikt een email automation programma.

Hoe lang bewaart Praktijk Oskam je gegevens?

 Praktijk Oskam bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Zolang je ingeschreven staat voor de nieuwsbrief bewaart Praktijk Oskam jouw gegevens. Mocht je je uitschrijven dan worden jouw gegevens binnen één maand automatisch verwijderd. Als jij een product en/of dienst bij Praktijk Oskam hebt afgenomen bewaren wij jouw gegevens 7 jaar vanwege de fiscale bewaarplicht.

Delen met anderen

Praktijk Oskam verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Praktijk Oskam verstrekt je persoonsgegevens alleen aan derden indien dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt Praktijk Oskam in een verwerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden mogen worden gebruikt dan welke zijn overeengekomen en dat deze gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt Praktijk Oskam voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

Voorbeeld: Praktijk Oskam maakt gebruik van virtual assistants die onder andere assisteren met verwerking van gegevens welke nodig zijn voor je aanmelding, inschrijving of facturering. Ook helpen deze assistenten bij het coachen van deelnemers en de afhandeling van vragen.

NB: Wanneer Praktijk Oskam je in een enkel geval een interessante aanbieding van een zorgvuldig uitgezochte externe partij stuurt, dan is zo’n e-mail afkomstig van Praktijk Oskam; de externe aanbieder heeft geen toegang tot je gegevens.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Ontvang je de nieuwsbrief, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden, stuur dan een email naar info@praktijkoskam.nlof info@instituutvitae.nl

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar bovenstaande emailadressen.

Praktijk Oskam zal zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen één maand op je verzoek reageren.

Heb je een klacht?

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op. Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Praktijk Oskam. Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

 Cookies

 Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan de websites van Praktijk Oskam wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.
Cookies zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan Praktijk Oskam hiermee de website en eventuele advertenties optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. De cookies die Praktijk Oskam gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Daarnaast worden de cookies ingezet om advertentie campagnes verder te optimaliseren.

 

Functionele of technische cookies

Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookie-toestemming opslaat, valt in deze categorie.

Analytische cookies

Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Praktijk Oskam hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen. Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. In theorie is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over iemand te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan. Toch maakt Praktijk Oskam voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Marketing of tracking cookies

Marketing cookies, ook wel tracking cookies genoemd, houden jouw surfgedrag bij zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

 Enormail

Praktijk Oskam gebruikt Enormail voor het versturen van e-mails. Als je bijv. een e-book aanvraagt, komen je gegevens terecht bij deze externe partij. Enormail houdt bij welke pagina’s mensen op de website bezoeken. Ook wordt gewerkt met zogeheten tags, bijv. ‘heeft webinar x gevolgd’. Daardoor is het mogelijk om e-mails naar een specifiek deel van de mailinglijst te sturen.

 Social media buttons

Op de website van Praktijk Oskam zijn social media buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen op sociale netwerken als Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Praktijk Oskam heeft daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van het betreffende social mediakanaal om te zien wat zij met jouw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.

Facebook | Twitter | LinkedIn | Google+ | Instagram

 

Beveiligen

Praktijk Oskam neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt adequate en passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De websites van Praktijk Oskam maken gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat jouw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien je meer informatie wenst over de beveiliging van door Praktijk Oskam verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met mij op via info@praktijkoskam.nlof  info@instituutvitae.nl

 

Deze verklaring is het laatst gewijzigd op 18 juli 2018

 

 

 

Menu